Construeix relacions sòlides: Estratègies de Networking per professionals comercials

Construeix relacions sòlides: Estratègies de Networking per professionals comercials

En el competitiu món del comerç, la capacitat d’establir i mantenir connexions valuoses pot ser la clau per a l’èxit professional. Per als professionals comercials, el networking efectiu no sols és útil, sinó que pot ser fonamental per a expandir l’abast del seu negoci, identificar noves oportunitats i mantenir-se actualitzats sobre les últimes tendències i desenvolupaments en la seva indústria.

Aquí explorarem sis estratègies pràctiques per a millorar les teves habilitats de networking i enfortir la teva presència en l’àmbit comercial:

1. Defineix els teus objectius

Comença per reflexionar sobre els teus objectius professionals i personals a curt i llarg termini. Estàs buscant augmentar les teves vendes, expandir la teva base de clients, buscar oportunitats de col·laboració o avançar en la teva carrera? Establir metes clares et permetrà enfocar els teus esforços de networking en àrees específiques que t’acostin més als teus objectius.

És possible que tinguis múltiples objectius de *networking, però és important prioritzar-los perquè puguis concentrar els teus recursos i energia en els més importants. Fes una llista dels teus objectius en ordre de prioritat i enfoca’t en els primers abans de passar als següents.

Recorda que els teus objectius de *networking poden canviar amb el temps a mesura que evoluciona la teva situació professional o canvien les condicions del mercat. Mantingues una ment oberta i sigues flexible per a ajustar els teus objectius segons sigui necessari en funció de les circumstàncies canviants.

2. Investiga abans d’actuar

Abans d’embarcar-te en qualsevol situació de networking, realitza una recerca prèvia. Això et permet comprendre millor a la persona o empresa amb la qual desitges connectar, la qual cosa facilita converses més significatives i estableix una connexió genuïna des del principi.

Importància de la recerca prèvia:

Construeix confiança: Mostrar interès i coneixement previ demostra compromís i estableix una base sòlida per a la conversa.

Facilita la conversa: En conèixer els interessos i necessitats de l’altra part, pots iniciar converses rellevants i naturals.

Crea una connexió sòlida: En abordar temes importants per a l’altra persona, s’estableix una connexió més profunda i duradora.

Estratègies de recerca:

Xarxes socials: Explora perfils en Linkedin, Twitter, entre altres, per conèixer publicacions, connexions i activitats recents.

Articles anteriors: Investiga si la persona ha escrit articles o ha estat esmentada en la premsa per a comprendre els seus interessos i assoliments.

Lloc web o perfil professional: Examina el seu lloc web o perfil professional per a obtenir informació sobre la seva història, missió i serveis.

Referències mútues: Busca contactes en comú per obtenir informació addicional i establir una connexió més sòlida.

3. Escolta activament

Una habilitat clau en el networking efectiu és la capacitat d’escoltar activament. En lloc de centrar-te en parlar sobre tu mateix o els teus serveis, fes preguntes obertes i mostra interès per les necessitats i preocupacions de l’altra persona. Això t’ajudarà a entendre millor com pots ser d’ajuda i a cuidar la relació.

4. Construeix relacions a llarg termini

Aquestes relacions de networking no sols poden generar oportunitats de negoci a curt termini, sinó que també poden convertir-se en connexions valuoses que et recolzin al llarg de la teva carrera professional.

Cultiva la confiança: La base de qualsevol relació duradora és la confiança. A mesura que interactues amb els teus contactes, demostra integritat, autenticitat i transparència en les teves accions i comunicacions. Compleix les teves promeses, sigues honest sobre les teves capacitats i limitacions, i mostra empatia cap a les necessitats i preocupacions dels altres. Construir confiança porta temps, però és essencial en el món del comerç.

Ofereix valor de manera constant: Això pot implicar compartir informació rellevant, brindar suport i orientació, connectar a persones amb recursos útils o simplement estar disponible per a escoltar i oferir consells quan sigui necessari. En convertir-te en un recurs de confiança i útil per als teus contactes, enfortiràs la relació i augmentaràs la teva reputació en la teva xarxa.

Mantingues una comunicació regular: La constància en la comunicació és clau per a mantenir relacions a llarg termini. Assegura’t de mantenir el contacte de manera regular amb els teus contactes a través de correus electrònics, trucades telefòniques, reunions en persona o interaccions en xarxes socials. Comparteix actualitzacions sobre el teu treball, els teus assoliments i els teus interessos, i mostra interès pel que estan fent els teus contactes. 

Busca oportunitats de col·laboració: Una forma poderosa d’enfortir relacions és buscar oportunitats de col·laboració amb els teus contactes. Això pot implicar treballar junts en projectes, referir-se mútuament a clients o associar-se en esdeveniments i activitats professionals. La col·laboració no sols enfortirà la relació existent, sinó que també pot obrir noves oportunitats de creixement i desenvolupament per a totes dues parts.

5. Mantingues el contacte de manera constant

Després d’establir una connexió inicial amb algú en la teva xarxa de *networking, és fonamental mantenir el contacte de manera regular per a enfortir la relació i mantenir-la activa. Mantenir una comunicació consistent et permet continuar sent rellevant en la ment dels teus contactes i facilita el desenvolupament d’una relació sòlida a llarg termini. Aquí hi ha algunes estratègies per a mantenir el contacte de manera efectiva:

Envia correus electrònics de seguiment

Després de conèixer a algú en un esdeveniment de *networking o en una reunió professional, envia un correu electrònic de seguiment per a expressar el teu agraïment per la conversa i reafirmar el teu interès a mantenir la relació. En el correu electrònic, pots resumir els punts clau de la conversa, compartir informació addicional rellevant o suggerir possibles formes de col·laboració futura. Mantingues el to del correu electrònic amigable i professional, i evita semblar massa insistent o intrusiu.

Comparteix contingut rellevant

Una excel·lent manera de mantenir el contacte amb els teus contactes és compartir contingut rellevant i valuós amb ells. Això pot incloure articles interessants sobre temes relacionats amb els seus interessos professionals, actualitzacions sobre el teu treball o indústria, o recursos útils que creguis que podrien beneficiar-los. En compartir contingut de qualitat, demostres la teva *expertise en el teu camp i mostres interès en el creixement i l’èxit dels teus contactes.

Convida a esdeveniments professionals

Una altra forma efectiva de mantenir el contacte és convidar als teus contactes a esdeveniments professionals o activitats relacionades amb la teva indústria. Això podria incloure conferències, seminaris, tallers o esdeveniments de *networking organitzats per la teva empresa o per organitzacions externes. Convidar als teus contactes a esdeveniments et brinda l’oportunitat d’interactuar en un entorn més informal i enfortir la relació fora del context habitual de treball.

Programa reunions periòdiques

Si la relació amb un contacte és especialment important per a tu, considera programar reunions periòdiques per a mantenir la connexió. Això podria ser una reunió de cafè mensual, una trucada telefònica trimestral o una videotelefonada semestral per a posar-se al dia i discutir possibles oportunitats de col·laboració. Programar reunions regulars demostra el teu compromís amb la relació i et permet mantenir una comunicació oberta i fluida al llarg del temps.

Finalment, és important ser proactiu i receptiu en els teus esforços per mantenir el contacte. Respon ràpidament als correus electrònics o missatges dels teus contactes, mostra interès genuí en els seus projectes i assoliments, i busca oportunitats per a brindar suport i assistència quan sigui possible. Ser proactiu i receptiu t’ajudarà a enfortir la relació i a mantenir-la rellevant i valuosa per a totes dues parts.

El networking no es tracta només del que pots obtenir, sinó també del que pots oferir. Sigues proactiu a oferir ajuda, consells o recursos als teus contactes quan sigui possible. Ser percebut com un recurs valuós i de confiança augmentarà la teva reputació i la teva influència en la teva xarxa. 

En resum, el networking és una habilitat fonamental per als professionals comercials que busquen expandir el seu abast, identificar oportunitats i construir relacions sòlides en el món del comerç. En seguir aquestes estratègies pràctiques, pots millorar les teves habilitats de networking i construir una xarxa de contactes valuosa i beneficiosa al llarg del temps.

T’agrada aquest article? Subscriu-te al blog
i et mantindrem al dia 😉