Dissenya un currículum
adaptat a l’era digital.

El CV a l’era digital

Dissenya un CV adaptat a l’era digital

A l’hora de buscar personal, el que demanen totes les empreses és un curriculum vitae per tal d’obtenir una primera fotografia ràpida de les experiències i habilitats del candidat/a, poder conèixer els estudis cursats, les anteriors feines, aptituds… Per això, el CV és una eina tan poderosa, ja que és on s’inclou tota aquella informació que resulta d’interès per a trobar feina. És la primera forma de cribratge. Cal destacar que, amb l’arribada d’Internet i, doncs, d’una digitalització progressiva, és important saber adaptar el teu currículum de manera digital. Però per què? Quina diferència hi ha entre un CV tradicional i un CV digital? La resposta és senzilla. Mentre que un CV tradicional o físic té un espai limitat on poder col·locar tota la informació d’interès, el CV digital té un espai il·limitat on es pot aportar més informació a través d’enllaços.

Beneficis del currículum digital

Per això diem que és important tenir un CV digital, ja que aporta uns certs beneficis que el CV tradicional no pot.
El CV digital es pot enviar per correu electrònic o altres mitjans i, per tant, pot arribar a una major quantitat de persones.

Afegeix enllaços: de contacte, com el correu electrònic o un enllaç de trucada, a LinkedIn, xarxa social on has d’incloure el teu perfil professional i compartir contingut relacionat amb el teu sector. Descobreix com LinkedIn et pot servir per trobar feina.

● El principal benefici del CV digital és la manera en com es mostra la informació, ja que acostuma a ser més visual. Hi ha apps com Canva o Crello que tenen diversos dissenys de plantilles de CV atractius i amb els que la informació quedarà més ben organitzada que al Word. Si necessites ajuda per tal de dissenyar un bon currículum o, senzillament, vols veure diversos exemples, et deixem una sèrie de plantilles de currículum gratuïtes i molt fàcils d’editar, amb les que aconseguiràs crear un CV atractiu i autèntic.

Descarrega’t les nostres plantilles de currículum gratuïtes

Guarda el currículum al núvol i edita’l i actualitza’l en qualsevol moment sense haver la necessitat de tornar-lo a imprimir contínuament.

● Per últim, destaquem que, depenent del sector que estiguis interessat a treballar, també pots dissenyar el teu currículum en format d’infografia, o bé utilitzar altres eines com el videocurriculum o un portfoli o un blog personal, ja que aporten creativitat i originalitat. Tens webs de fàcil construcció, com Wix o WordPress, per fer el pas a la digitalització completa.

El CV a l'era digital

Bonus Track. Dades que s’han d’incloure sí o sí en el currículum

Dades de contacte amb les que l’empresa es pugui posar en contacte amb tu: email, telèfon, perfil de LinkedIn o altres xarxes socials.

Formació acadèmica on s’especifiqui què has estudiat, quins cursos has realitzat…

Experiència laboral ordenada cronològicament. Aquí has d’esmentar breument quines han sigut les teves principals tasques i la duració de l’experiència, així com aquella informació que consideris destacable.

Habilitats que hagis après o desenvolupat, com podria ser les teves habilitats per treballar en equip, treballar sota pressió, saber utilitzar certs programes, entre d’altres.

Altres dades d’interès, on pots incloure els idiomes que parles, els títols assolits o la formació complementària, si tens permís de cotxe…

Ja ho saps. El CV és clau i has de fer que estigui tot ben ordenat per tal que resulti atractiu visualment i fàcilment llegible. A més, en superar aquesta primera fase, has de saber que el teu CV servirà de guia durant l’entrevista professional.

Molta sort en la cerca de feina 😉 Si encaixes en algun dels perfils que treballem a Servicejobs, no dubtis a inscriure’t a la nostra borsa de treball i ens posarem contacte amb tu quan tinguem la teva futura nova oportunitat laboral.

T’agrada aquest article? Subscriu-te al blog
i et mantindrem al dia 😉