El moment clau per demanar un augment de sou

El moment clau per demanar un augment de sou

Creus que mereixes un augment de sou? Ja sigui per les hores que has dedicat i no entraven en el teu horari laboral i/o per tots els anys que portes dins la mateixa empresa i t’han mantingut amb el mateix sou des que vas entrar. I, com tot puja, cada vegada tenim menys poder adquisitiu i hem de tenir més armes per poder renegociar el salari.

Sabem que demanar un augment de sou al teu cap no és una situació senzilla. És per això que et portem unes quantes dades que hauries de tenir en compte a l’hora de demanar-ho.

Prepara’t el que diràs

Argumenta bé el que diràs en tot moment. És important remarcar tots els mèrits que has fet envers l’empresa i tota la teva trajectòria dins d’ella. Ressalta el teu compromís amb l’empresa i resumeix totes les victòries personals que han repercutit en el bé de l’organització de l’empresa, és a dir, tot el que has fet per no tenir pèrdues de clients i/o entregar projectes/demandes a contrarellotge.

Demanar un augment de sou

Analitza el sector

A l’hora de demanar un augment de sou és important que anteriorment hagis fet una cerca sobre el que es cobra en el teu sector, en concret en la teva posició de treball i en la teva ubicació. D’aquesta manera sabràs si l’augment és apropiat o no, sabràs si estàs fent més tasques que no et pertoquen en relació amb el sou que cobres o tot el contrari, si tens un bon salari.

Sol·licita una reunió

Si vols parlar amb el teu cap has de sol·licitar una reunió prèvia, per així d’aquesta manera fer-li saber que es tracta d’un assumpte important. Aquesta l’has de sol·licitar en el moment apropiat, és a dir, quan l’empresa no estigui passant per cap situació econòmica delicada, sinó tot el contrari, quan estigui en una situació de calma i serenitat. 

No tractis segons quins temes

  • No et comparis amb companys de feina: Fer comparacions envers els teus companys de feina només fa que donis una mala imatge i pot generar un mal ambient de treball.
  • No parlis sobre un augment en concret: Aquesta responsabilitat és de recursos humans i/o administració i comptabilitat. Per tant, demana millorar les teves condicions de manera general sense parlar ni de números ni de percentatges.

Analitza el comportament del teu cap

Una vegada demanis l’augment has d’observar el teu superior, és a dir, la manera com es comporta i com reacciona. Et recomanem que, en finalitzar la petició, et quedis en silenci, esperant una resposta per part del teu cap, sigui quina sigui. Has de tenir en compte que no l’has de pressionar a prendre una decisió al moment, sinó que es pot agafar el seu temps per prendre-la.

Si, tot i seguir aquestes pautes mencionades anteriorment, no aconsegueixes l’augment que estàs desitjant, has de replantejar-te si realment vols continuar o no a l’empresa, tenint en compte tots els recursos dels que disposes i posant en qüestió quant creus que val el teu temps. 

T’agrada aquest article? Subscriu-te al blog
i et mantindrem al dia 😉